Gisteravond was het zover: de uitreiking van de prestigieuze Entree Awards. Restaurants en bars door heel Nederland waren genomineerd voor ‘Best New Restaurant & Bar’, waaronder een aantal hele sterke en vernieuwende horecaconcepten. Maar er kon er maar één met de winst naar huis gaan. Het Zalmhuis won overtuigend de Entree Award in de categorie ‘Best New Restaurant & Bar.’ De doorslaggevende punten? Het waanzinnig gerestaureerde pand, de bijzondere ontvangst en de megasterke branding. Eigenaar Herman Hell vertelt: “Deze award is de kers op de taart. Ik ben onwijs trots op mijn team. We hebben ontzettend veel uren aan conceptontwikkeling, interieurontwerp, arbeid en liefde in het Zalmhuis gestoken. Deze award komt hun volledig toe.”
Zalmhuis
De jury was unaniem in het besluit om het Zalmhuis tot winnaar uit te roepen: “We hebben zelden een zaak gezien waar de branding zo goed was uitgewerkt en zo geslaagd is als hier. Elke vierkante millimeter is ontworpen zoals-ie moet zijn.” Voor wie het Zalmhuis nog niet kent: het iconische pand is gesitueerd aan de Nieuwe Maas in Rotterdam. Herman Hell liet het pand recent volledig restylen, waarbij het gewaagde interieur als blikvanger centraal staat. De indrukwekkende ontvangsthal, de moderne open keuken en de unieke inrichting waren de doorslaggevende factoren voor de jury. “De smaak is uitgesproken – daar kun je iets van vinden – maar alles is even indrukwekkend. Van de bijzondere trappen tot de apart gestoffeerde stoelen en de open keuken – heel erg tof!”